4.10.10

Semua Tentang Cinta

inilah cinta

Cinta bukan suatu yang pahit kalau kita memang mengenalinya sedalam-dalamnya, tetapi cinta adalah suatu pengalaman yang indah.

Cinta adalah seperti musim yang berlaku, musim bunga, tengkujuh, kemarau dan luruh...

Saat musim bunga pabila baru bermulanya suatu percintaan, pertemuan, perkenalan... segalanya adalah indah, manis dirasa saat bersama.

Ketika tengkujuh melanda dalam percintaan, pergaduhan, persalahan faham, cemburu dan marah berlaku, tapi anggaplah semua itu adalah cubaan dalam perhubungan.

Kemarau dalam percintaan berlaku jika persefahaman hilang, kemarau tidak semestinya akan membawa kepada perpisahan meskipun hubungan dalam keretakan.

Luruh...suatu yang perit dalam kehidupan seseorang yang bercinta, kerna iyanya bukan apa yang dipinta dan diharapkan, gundah di hati hanya diri sendiri yang rasakan, kesakitan cinta sesungguhnya tidak akan pernah diungkapkan dengan kata-kata.

Cinta Amat Mahal Takrifnya, Itulah Yang Difitrah Oleh ALLAH S.W.T Kepada HambaNya. Cinta Hanya Tertulis Pada Perkataan, Tapi Gagal Di Lihat Pada Zahirnya.

Kerana Cinta Itu TanggungJawab. Dimana Wujudnya Kesetiaan Dan Kejujuran DiDalamnya. Ingat Pada Yang Satu.

Jujur Pada Yang Setia, Setia Pada Yang Kasih, Kasih Pada Rindu, Rindu Pada Yang Simpati.

sumber: Syamsul Story + Koleksi Cinta

p/s:
1-thanks to my sis for ur advice:)
2-thanks to my bucuk for "Jauh Kau Pergi". tak sabar nak tunggu abg posmen ni♥♥♥. b klik LINK NI untuk tengok "Jauh Kau Pergi" tu. hehehee

No comments: