14.5.10

Kisah Semalam

macam artis la pulak. ada yang rindu post saya ek? kak ezan, cikzuzu, imah, sape lagi yang baca? hehehee. ina jugak! ha..ni dah nak bercerita panjang lebar dah ni. kak ezan kata blog saya dah jarang-jarang berupdate with new post. busy lah, kak ezan. lagipun tak ada apa nak bercerita. kak ezan nak tahu apa ecah buat seminggu ni? hari isnin, berehat + study sebab hari selasa ada quiz. selasa + rabu + khamis, bangun pagi pi kelas. petang balik, kadang2 singgah bilik bun. lepak2 makan2. kadang2 terus balik bilik sediri. depends on mood. malam pulak mengonlinekan diri. cuma tak sempat nak jenguk blog. ecah ada upload satu post 2-3 hari lepas. kalau tak cayer leh tengok komen bun kat tepi tu. tapi terpaksa delete demi menjaga banyak hati dan tak nak ada masalah di kemudian hari. rasanya tak ramai yang sempat baca sebab ecah post pukul 2.30am. ecah delete pukul 8.00pm. dah, titik pasal post tu.

petang semalam, saya happy walaupun hati tak gembira. melepak bersama ex-roomates. ada kak ezan, memang tak berhenti la duk gelak. part paling tak leh blah bila cikzuzu nak mintak sikit tu. mana ada orang bagi sikit. kena kasi semua. sikit-sikit wat pe, kan? boleh potong tak kak ezan kalau nak kasi jugak kat cikzuzu tu sikit? kesian dia duk meminta. hahahaaa kalau cikzuzu duk kelantan cakap cam ni, memang kena penampar free dari awe2 klate nih. macam dan macam lah cikzuzu ni. cikzuzu memang lawok. ulang lagi sekali. lawak ok, bukan nawok. faham cikzuzu? nawok = menipu. take note, please.

malam pulak, keluar makan kat luar. sekali sekala. boring dah duk makan nasi umi cafe je, kan? kat atas kereta, sesi meluahkan perasaan telah berlaku. jangan salah faham di sini. kang dop pasal ingat cikcah ngan cikzuzu ni ada ape2. kami straight. saya kata, 'ada boyfriend susah. tak ada pun susah. tapi dulu tak ada, tak sunyi pun. sekarang ni sunyi, masalah pun bertambah.' suka lah ayat cikzuzu. "dulu kita single, kita keseorangan tapi kita tak sunyi. tapi bila kita dah couple, kalau kita duk sorang-sorang kita rasa lain. bukan sunyi, tapi... entahlah. kalau dia lewat sms, tak say good night, kita rasa lain." betul3. cikcah setuju 100++%.

kepada awak,

perpisahan bukanlah jalan terbaik kerana rindu adalah satu rasa yang paling menyakitkan. andai kata saya berubah hati suatu hari nanti, bukan kerana saya ada orang lain. awak, saya tak tahu. bila saya pasti awak dah tak perlukan saya, saya akan pergi dengan sendiri. hingga saat ini, apa yang awak perlu tahu ialah saya masih sayang pada awak.~

still loving you.
❤ ecah

1 comment:

Nor Hafizan said...

haha...nak wi hok sapo cah kalu mitok cket???k.ezan tok leh bui..nak kato tomok pn tak po la..tok leh bare goni..haha..