24.7.10

Sem Yang Mencabar

sekarang dah minggu kedua kat UIA. boring! kawan-kawan ramai yang pergi kursus kahwin. so hujung minggu saya cuma tercongok kat bilik. manjakan diri atas katil, rehatkan mata. tak study langsung untuk kuiz hari isnin dan selasa ni. post ni nak cerita pasal subjek sem ni. cam ngop je.

NETWORKS & SYSTEM ADMINISTRATION: nak kena install Ubuntu. skali ngan saya jadi buntu. dah cuba banyak kali, tak jadi jugak. this coming monday, i've quiz for this subject. hurmm, maybe tomorrow i'll start to study coz until now i didn't have slide yet:)

COMPUTER ARCHITECTURE & ASSEMBLY LANGUAGE: ntah apa2. subjek ni jadi lawak sebab 1st class saya absent. skali sir dah suruh pilih group members dan bagi topic untuk presentation. nasib baik syefa and mila ada. so, saya ngan diaorang. tapi sekarang, saya ngan syefa dah bercerai. huwaaaa!! natrah ambik syefa. saya ngan mila amik sis Salamah. hurm...for the 2nd time i'll work with foreign student. hopefully everything should be fine. insya-Allah. 2nd class, saya pergi tapi tak faham langsung. lukis je apa yang sir lukis kat whiteboard tu. sir banyak sebut pasal clock. ntah apa-apa lah. sekarang, kalau sir sebut clock, saya pandang mila je. pastu gelak sebab tak tahu sampai sekarang. adakah clock itu jam???

IT SECURITY 2: syefa dah drop. dulu saya ada terfikir nak drop whether this subject or network programming. dah tetapkan hati, drop network programming. suka dengan lecturer ni sebab awal-awal dah inform when we have replacement class, and final exam will decentralize. cantik schedule madam:) awal2 saya boleh plan, bila tak patut ponteng.

CYBERLAW AND ETHICS: lecturer maut. takut kalau beliau pasang video sebab nanti kena soal. dah la kelas kat LT, student sampai beratus. silap jawab bikin malu je. hurmm, tapi lecturer ni cam ok je. lawak sentiasa ada. enjoy jugak walaupun takut2. saya beli textbook untuk sebject ni. buku ke-2 yang saya beli selepas calculus. cayalah cah, beli buku beb!

REQUIREMENTS ENGINEERING: suka madam Normi. that's why i choose this elective subject. kalau yang dah pernah jadi student beliau, tahulah kenapa saya suka madam normi. she's so kind, too generous while marking student's paper, just release simple question in quiz and so on. hahahaa study sikit je. tak ada pressure kelas ni.

ENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSE: hah, ni lagi satu buat saya menyampah! last sem, dah elok2 add section 38 pi drop plak. tak pasal-pasal terpaksa bersusah payah pergi celpad nak kena add manual. tu pun dah lewat. mintak tolong cikzuzu temankan. thanks to her. macam mana leh lupa saya dah nak habis belajar? hurmmm.. tak start lagi kelas ni. tapi yang best sebab majoriti student section 41 budak-budak ICT. so, tak ada lah malu sangat kalau nak present sowang diri kat depan:)

TAK SUKA sem ni sebab ada kelas waktu malam. huwaaaa!!!!

hurmm, mencabar tak mencabar. saya tetap kena hadapi. sebab ini universiti yang saya pilih. tak ada sesiapa yang memaksa, inilah impian saya sejak zaman sekolah. nak belajar sampai boleh masuk UIA. walaupun pada awalnya tak nak amik ICT, berkat semangat dari kawan-kawan akhirnya saya berjaya jugak sampai ke tahun 3. ada lagi 1 tahun untuk grad. yeay!!!

dah grad, leh keje sementara tunggu abang abis belajar. pastu bang-in masuk meminang dik-cah. kemudian kami kawen, saya pun jadi suri rumah. opsss! (org lain pi kursus kawen, sy pulak ter-excited nak kawen)

3 comments:

Nur Areefah said...

ict ye?huhu

fiD said...

wah! power nie!!!!

boleh jd hackers, haaa

arrizz said...

wow it..power tue..haa kelas mlm la best..hehe