9.4.10

Temanku Cikzuzu

post ni untuk roomate saya, cikzuzu. semalam saya baca blog dia. terharu sangat. sungguh. baca link ini. saya tak tahu yang saya masuk list kawan baik dia. erm, nampaknya blog yang berbicara. tak apa. saya tak kisah. sebab saya pun kadang2 tak luahkan apa yang saya rasa. tapi saya menulis. sama macam cikzuzu. mungkin cikzuzu malu nak ngaku sayang kat cikcah kot.

cikcah lebih suka pic ni lah cikzuzu~

cikzuzu, cikcah pun sayang cikzuzu tau. mungkin cikcah tak pernah cakap. tapi kalau dah akhir sem tu cikcah mintak sebilik lagi ngan cikzuzu, cikzuzu kena fahamlah. hehehee. cikzuzu, awaklah roomate yang paling lama tau. dah 2 tahun kita sebilik. semua yang orang lain tak tahu awak tahu pasal saya. kan?

cikzuzu, untuk pengetahuan awak: awak pun salah sorang teman saya. awak tau tak, saya berkongsi apa yang saya tulis dengan awak. awak orang pertama tahu dan tak ada sesiapa selain kawan2 saya di alam maya. kenapa saya suruh awak baca apa yang saya tulis? sebab saya tahu, awak akan sokong saya. saya tak suruh kawan2 baik saya yang lain. saya pilih awak. saya yakin saya boleh berkongsi apa sahaja dengan awak. saya pasti awak akan terus memberi saya semangat. betul apa yang saya fikir. thanks kerana awak sudi membaca walaupun saya tahu awak tak minat sangat. tapi kerana saya yang tulis, awak fokus membacanya. saya sangat hargainya. malam itu, venue: office halimah. saya akan ingat sampai bila2 sebab awaklah orang pertama yang saya kongsi apa yang saya buat walaupun hasil itu bukan yang terbaik. tapi yang keluar dari mulut awak-pujian.

cikzuzu, saya segan untuk jadi kawan baik awak. sebab saya rasa saya tak layak untuk itu. sungguh. saya kenal awak. awak kenal saya. kita jauh berbeza. saya rasa saya tidak sebaik awak. saya tidak seislamic awak. saya tidak sesopan awak. dunia saya lain. bila saya pergi rumah awak, heheh kesian awak. dah banyak kali kan nak saya kenal rumah awak. hari buat muffin itu jugak yang saya pilih. bila bersama mak awak, saya makin hormat awak. hati saya kata: awak seorang anak yang sangat baik. sungguh. jadi saya rasa saya banyak kekurangan untuk menjadi sahabat awak. tapi selepas baca post awak, saya tahu yang saya telah silap menilai awak.

cikzuzu, andai selama ini saya pernah "terbuat" awak terasa hati dengan saya, saya minta maaf. yang awak balik hari tu, awak cakap saya senyap je. memang masa tu kepala saya berserabut. jumpa kat toilet pun saya buat tak nampak. jahat kan? erm, tapi lepas awak balik rumah tu, saya post kat facebook awak. tanya awak kat mana. awak cakap awak takut nak tegur saya. haizum, lain kali jangan camni tau. saya tak makan orang. don't worry. awak tahu kan kalau saya tak online, saya landing atas katil maknanya saya sedang membaca. hahahaa awak pun tahu apa yang saya baca kan? bab ni saya memang suka cara awak. sebab awak tahu masa saya tak nak diganggu. walaupun sebilik, awak sms je. tak panggil sebab tak nak saya terganggu. i really appreciate it. hwahwaaaa. mana ada orang sebilik main sms. kita berdua je. kreatif!

cikzuzu, saya rasa kata2 mak awak betul awak terlalu menjaga hati kawan2 sampai awak lupa yang awak juga punya sekeping hati. tak salah nak jaga hati kawan tapi jangan sampai kita terluka. satu kelemahan awak, awak tak tahu kata tidak pada kawan. itu yang saya rasa dan saya alami bila dengan awak. sebab tu saya tak berani nak rapat dengan awak, sebab saya takut orang kata saya ambil kesempatan atas kelemahan awak. kalau betul2 terdesak barulah saya minta tolong. tu pun saya segan tau! malu sangat!

cikzuzu, awak teman saya. dulu, kini dan selamanya. insya-Allah. saya sayangkan persahabatan yang telah lama terjalin antara kita.

untuk tatapan cikzuzu:
cikcah balik kelantan. hwaaaa!! tak jadi balik kemaman lah cikzuzu. nasib baik ada ag tiket.

tak sempat nak salam n peluk2 cikzuzu sebelum balik semalam.
muakssss
(kalo rindu, tgk gmbar ni ek)

-cikcah sayang cikzuzu sangat~

p/s: buat yang pernah menjadi rakan sebilik saya

matrik uia: bun + sedo + fidz + mila
uia 0708: kak dayah + kak hana + kak shima
uia 0809: cikzuzu + kak patma + zimah
uia 0910: cikzuzu + zimah + kak ezan
short sem: cikzuzu + murni + (lupa nama sowang lg)

ecah sayang korang semua~

1 comment:

TUKANG KATA said...

Salam ziarah dari Tukang Kata..

:)