19.4.10

Novel- Sweet Sour

A – Yang manis, harum lagi wangi itu Zarul

“Kira orang ni taraf cincin gula-gula ni ajelah.”
“Sepuluh ringgit tu.” Sungguh-sungguh dia cakap.
“Berkira... baru sepuluh dah kecoh... bukannya seribu pun.” Aku jeling dia.
“Banyak cakap pula... kalau tak nak bagi balik.” Dia hulur tangan kiri.

Tak tahu pula macam ni punya seronok apabila dapat cincin... walaupun hanya cincin gula-gula.

“Ni kira orang ‘cuplah’ ni.” Sambung dia lagi.
Aku simpan senyum. Tak boleh senyum depan-depan ni, nanti dia perasan!

B – Yang pahit, masam, masin, payau itu Joe Jambul

“Bayar cincin ni.” Kata dia. Betul ke ni, apa yang aku tengah dengar ni.
“What?” aku terjerit di situ.
“Pay for this.” Relaks aje dia mengarah aku lagi.
“Okey... saya bayar!” Aku jeling dia.

Tapi kan, juling biji mata aku tengok bil RM10 000 kat Tiffany tu. Gila ke apa? Batu planet mana dia pakai buat cincin bodoh ni!

* * *

Kenapa Zarul dan Joe Jambul sangat berbeza di hati Lia?

Gali jawapannya dalam Sweet Sour. Karya NASZ ini sungguh warna-warni dan santai persembahannya, anda tentu terpesona!

dicopy paste dari website Jemari Seni

~nice cover, sweet story=)
bekalan short sem la ni nampaknya..

10 comments:

Tendou Sani said...

nyum2...

Nor Hafizan said...

cam best je...nak beli la..da publish ke??

c-t-i shah said...

rasanye kalo kat kl da ade. tp kalu kb, konpem xdak ag k.ezan~

c-t-i shah said...
This comment has been removed by the author.
frankienas87 said...

citer dia best....
bersahaja sgt penyampaian nyer....
walaupun plot tak banyak tapi still best...

Anonymous said...

baru habis baca smlm
sanggup sengkang mata nk habiskan
start je baca x boleh stop
mmg best gilleerrrrr citer ni ok
sbb saya pun lia so berangan ler joe jambul iteww aku yang punyaaaa

hai la joe jambul.....

nurhidayah said...

besttt sssssssssssssgt :))))
angau je bile baceee :)) congratss sbb buat novel the best in the worldd. tkde pon part yang boringgg :)

Anna Nur'ain said...

Memang real best. Joe tu cam perfect dream husband jerk. Cool jerk. Tkde nak marah2 pun. He knows what he wants. For Zarul pulak, too bad in those 7yrs dia cam dunno wut to do. Take too long to realise his love. ..And yeah, the best man won!

Anonymous said...

bru jer abih baca td....jln cerita mmg bezz....and walaupun ader confuse kit awal2 citer dier...huhu

Anonymous said...

best gler ! dri kol 10 sampai 6 ptg bce ! berhenti untok makan dengan solat jea . seriously , bes gler ! best gler dpt laki cm JOE ! tak ske ZARUL ! part last best mase JOE merajuk n liya g kondo dye ! HAHAHAHAHAHAHAHA